<< Terug

24 mrt 13

De 3D-pen

3D-printers staan op dit moment erg in de belangstelling.  Je kunt er werkelijk alles mee printen en deze technologie wordt steeds geavanceerder. Op dit moment zijn er zelfs 3d-printers bedoeld voor de consumentenmarkt. Vaak heb je echter wel ingewikkelde software nodig die de printer aanstuurt.

Het Amerikaanse bedrijf WobbleWorks wilde echter de voordelen van 3D-printen toegankelijk maken voor een breed publiek. Met dit doel in gedachte ontwikkelden ze de 3Doodler; een pen waarmee je in 3D kan tekenen. Via Kickstarter  wilden ze 30.000 dollar binnenhalen om een prototype te maken. Dit doel hadden ze al gauw bereikt en de teller staat op het moment zelfs op meer dan 2 miljoen.

Hoe de pen werkt? Heel simpel. In de punt van de pen wordt het plastic gesmolten tot zo’n 270 graden. Dankzij een ventilator wordt het plastic, op het moment dat het de pen verlaat,  vrijwel meteen weer hard.

Voordat we brieven uit konden printen op papier schreven we alles met een pen op papier. Dus waarom zouden we ook niet in 3D tekenen met een pen?

 

3Doodler-Eiffel 7b229ee83e80ae2d2ee950c653e91e21_large pen-4 3Doodler-pen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

\   

 

 

 

© indaflow.nl 2011 / all rights reserverd. info@indaflow.nl